LIFE HACKS

Life hacks in het huishouden. Getest en goedgekeurd door onze huishoudexperte Marieke van Familiehulp dienstencheques.

HOUTEN LEPEL TEGEN OVERKOKEN

Hoe komt het nu precies dat een houten lepel het overkoken tegenhoudt?   Kokend water vormt belletjes. Hoe meer belletjes, hoe meer volume. Hoe meer volume: hoe groter de kans dat de boel overkookt. Door een houten lepel dwars over je kookpot te leggen, barsten de belletjes wanneer die de lepel raken en moeten de belletjes opnieuw gevormd worden. Op deze manier blijft het volume beperkt en kookt je water niet over. 

Lees meer

ONTKALKEN MET DIEPVRIESZAKJES

Loopt je kraan niet meer ten volle door? Vul een diepvrieszakje met water en een scheutje azijn. Maak dit vast aan de kraan met een elastiek. Laat enkele uurtjes inwerken. Klaar!

Lees meer

BAKPAPIER IN JE CROQUE MONSIEUR MACHINE

Leg bakpapier op je croque monsieur machine voor je de croque er in legt. Zo blijft je machine proper en lopen de restjes enkel uit op je bakpapier. Weer een frustrerend schoonmaakwerkje bespaard!

Lees meer

SNIJPLANKEN SCHOON MET CITROEN

Snij een citroen in twee en wrijf met je citroen over de snijplank. Het zuur neutraliseert de geuren en de bacteriën die achterblijven op het oppervlak. Terug proper in geen tijd!

Lees meer

KOFFIEGRUIS ALS SCHUURMIDDEL

Als je het koffiegruis even tussen je vingers neemt voel je meteen de zanderige structuur, wat verraad dat je het even goed kan gebruiken als schuurmiddel. Denk aan het schuren van een vuile pan of pot. Spoel je het nadien door je gootsteen, dan schuurt het meteen ook nog eens de buizen. Wees wel voorzichtig dat je genoeg water laat lopen zodat het niet hard wordt in de sifon van je gootsteen.

Lees meer

STREEPVRIJE RAMEN

Ik geef jou de beste werkwijze om je ramen te laten glazen zonder strepen. Lees snel verder!

Lees meer

SLIMME EN MAKKELIJKE PLOOITECHNIEK VOOR JASSEN

Een slimme plooitechniek hielp me om alle jassen een beetje in ere te houden als de kinderen lukraak een jas uit de opbergbak trekken. Lees hier hoe je het doet!

Lees meer

JOUW MATRAS REINIGEN

Je matras poetsen is wellicht het laatste waar je aan denkt wanneer je denkt aan je knusse bed, echter is het niet onbelangrijk. Het verjaagt huisstofmijt en ander ongedierte. Daarbovenop is het goed voor onze gezondheid! Een ander voordeel: het is werkelijk heel simpel en snel geregeld.

Lees meer

DEUREN MET RAMEN POETSEN

Naast de gewone ramen hebben veel huizen vaak stalen of landelijke deuren met ramen in. Meestal in gewoon glas, maar soms ook in glas met reliëfstructuur. Dit glas kan al eens wat moeilijker zijn om streepvrij te poetsen. Hoe pak je dit precies aan? Je komt het te weten in dit artikel.

Lees meer

GROENE AANSLAG OP TEAKMEUBELEN VERWIJDEREN MET SODA

Een gouden raad: gebruik geen hogedrukreiniger. Een harde reiniging zoals een hogedruk veroorzaakt schade aan het hout van je tuinmeubelen. We willen natuurlijk het liefst zolang mogelijk genieten van onze aankoop en daarom help ik je even op weg met een aantal poetstips. Lees snel verder.

Lees meer

5 ECOLOGISCHE POETSTIPS

Gezondheid gaat boven alles. En dat geldt niet alleen voor voeding, maar ook voor schoonmaakproducten. Veel van de gangbare producten die je in de winkel vindt, mogen dan effectief zijn, maar ze zijn niet altijd even vriendelijk voor je huid, longen en algehele gezondheid.

Lees meer

5 TIPS VOOR EEN MIERENVRIJ HUIS

Een snelle gids voor een mierenvrij huis!

Lees meer

De lenteschoonmaak: zo begin je er aan

Lees meer