De lenteschoonmaak: zo begin je er aan

  1. Maak een plan: begin met het maken van een checklist van alle kamers en ruimtes die je eens grondig wil aanpakken. De lenteschoonmaak gaat verder dan enkel de wekelijkse schoonmaakbeurt, maar een proper huis is alvast een goeie start. Uiteraard kan je jouw huishoudhulp hiervoor inschakelen! Je kan er ook voor kiezen te starten met taken waar je niet elke week toe komt, bv. de koelkast uitkuisen, de dampkap, de lakens verversen, de wasmachine reinigen,...

  2. Laat je huis verluchten. Zet alle ramen en deuren open en laat de frisse lucht zijn werk doen.

  3. Opruimen en sorteren: neem de tijd om door je spullen te gaan en te beslissen wat je wilt houden, weggeven of weggooien. Een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimde geest. En wie weet, misschien vind je wel verborgen schatten die je lang kwijt was!

  4. Start van boven naar beneden: begin met het schoonmaken van de bovenste verdiepingen van je huis en werk dan naar beneden. Op deze manier voorkom je dat stof en vuil opnieuw neerdalen op al schoongemaakte oppervlakken.

  5. Betrek het hele gezin: de lenteschoonmaak kan de ideale gelegenheid zijn om je kinderen te betrekken bij het huishoudelijk werk. Geef ze taakjes die passen bij hun leeftijd, zoals het opruimen van speelgoed, stof afnemen of helpen met het vouwen van wasgoed. Op die manier leren ze verantwoordelijkheid te nemen voor hun omgeving en het helpt hen ook om een gevoel van trots te ontwikkelen over hun geleverde bijdrage!

Lees zeker ook onze andere blogartikels die je kunnen helpen bij de lenteschoonmaak: