Dampkap reinigen

Het regelmatig poetsen van de dampkap zal je op termijn veel kopzorgen besparen. Hoe langer je er mee wacht, hoe vettiger het boeltje wordt. Hoe meer je jouw dampkap poetst, hoe beter.

Om het buitenoppervlak proper te maken, gebruik je best een vochtige doek (of zachte spons), een ontvettend poetsmiddel of zelfs gewoon afwasmiddel.

Opgelet: gebruik zeker geen harde borstel of schuurspons want hiermee kan je glas of inox beschadigen!

Je reinigt het buitenoppervlak best onmiddellijk na het koken. De stoom zal aangekoekte resten losmaken waardoor het poetsen gemakkelijk gaat.

Filters reinigen

Heeft jouw dampkap metalen filters, dan kan je deze normaal gezien reinigen in de vaatwas (gescheiden van servies en bestek). Controleer zeker eerst even in de handleiding of jouw filters geschikt zijn voor de vaatwasmachine. Was je ze liever met de hand, dan kan dit. Laat een half uurtje weken in warm water met afwasmiddel, schrob goed met een borstel of sponsje en laat daarna goed uitdrogen. Heeft jouw dampkap stoffen filters, dan vervang je deze best om de twee maand.

Roosters schoonmaken

Om de roosters schoon te maken, ga je best als volgt te werk:

Stap 1: week de roosters in warm water met soda (of los een vaatwastablet op in warm water)

Stap 2: laat de roosters een paar uur weken en wrijf schoon.

Voor hardnekkig vuil breng je best een grote pan met water en citroensap aan de kook, terwijl je dampkap aanstaat. De waterdamp zal het vuil losweken. Ga daarna verder met stap 1 en 2.

Je kan de roosters ook wassen in de vaatwasmachine.

Volg je deze instructies, dan zal je jouw dampkap langer meegaan en efficiënt blijven werken.

Veel succes!

Groetjes,

Marieke

Schrobben om dampkap te reinigen
Dampkap reinigen

Nood aan huishoudelijke ondersteuning?

Hier vind je alle info!