5 ECOLOGISCHE POETSTIPS

Gezondheid gaat boven alles. En dat geldt niet alleen voor voeding, maar ook voor schoonmaakproducten. Veel van de gangbare producten die je in de winkel vindt, mogen dan effectief zijn, maar ze zijn niet altijd even vriendelijk voor je huid, longen en algehele gezondheid.

In een tijd waarin we steeds meer horen over de kwaliteit van de lucht die we inademen, is het belangrijk dat we ook tijdens het poetsen deze gezondheidsaspecten niet uit het oog verliezen. Gelukkig zijn er alternatieve producten die veel vriendelijker zijn voor ons welzijn. Ik deel graag onze Familiehulp dienstencheques favorieten:

  1. Azijn: een trouwe bondgenoot bij het ontkalken, maar wees voorzichtig met rubberen onderdelen bij kranen, douches en ramen aangezien azijn hier bijtend op kan werken.

  2. Afwasmiddel: dit eenvoudig product is niet alleen effectief als ontvetter, maar is ook uiterst veilig. Of het nu gaat om het verwijderen van vetvlekken op kleding of het ontvetten van pannen, het is een veelzijdig en veilig product.

  3. Soda: deze waardevolle kristallen zijn ideaal voor het ontstoppen van leidingen en het reinigen van je gootsteen. Soda is een krachtig reinigingsmiddel dat je heel divers kan inzetten in je huishouden.

  4. Natriumbicarbonaat: meer dan alleen een middel om groenten groen te houden, is natriumbicarbonaat ook een uitstekend schuurmiddel. Gemengd met afwasmiddel heeft het hetzelfde effect als veel reguliere schuurproducten.

  5. Citroen: dit zure fruit kan op verschillende manieren in huis worden gebruikt, maar het is vooral effectief bij het reinigen van snijplanken, waar het bacteriën in een mum van tijd elimineert.

Door met deze producten aan de slag te gaan, zorg je niet alleen voor het milieu, maar draag je ook zorg voor jezelf. Het is een kleine stap die een groot verschil kan maken in het streven naar een gezondere levensstijl.

Wil je meer weten over deze 5 producten? Lees dan zeker ook deze blogartikels:

Groetjes,
Marieke