DEUREN MET RAMEN POETSEN

Naast de gewone ramen hebben veel huizen vaak stalen of landelijke deuren met ramen in. Meestal in gewoon glas, maar soms ook in glas met reliëfstructuur. Dit glas kan al eens wat moeilijker zijn om streepvrij te poetsen. Hoe pak je dit precies aan? Je komt het te weten in dit artikel.

In het artikel streepvrije ramen vind je alles wat je moet weten om je ramen te laten glanzen zonder strepen. Naast de gewone ramen hebben veel huizen vaak stalen of landelijke deuren met ramen in. Meestal in gewoon glas, maar soms ook in glas met reliëfstructuur. Dit glas kan al eens wat moeilijker zijn om streepvrij te poetsen.

Hoe pak je dit precies aan?

Voor normaal glas in een landelijke houten deur of geschilderde deur is het vooral belangrijk om geen water op het hout te laten vallen. Als de deur nog niet geschilderd is, kan het de randen rond het glas laten opzwellen na verloop van tijd. Ook bij stalen deuren kan je schade krijgen. Daarom gaan we met wat meer voorzichtigheid te werk dan bij een buitenraam:

  • Neem een emmer met water en een druppeltje afwasmiddel.

  • Neem een goed absorberende en dikke microvezeldoek, dompel die onder in het water en wring heel goed uit. Gebruik een speciale microvezeldoek voor glas en glanzende oppervlaktes.

  • Ga in cirkelvormige bewegingen over het glas en blijf zo goed mogelijk weg bij de randen.

  • Droog het glas en passeer daarbij tot net tegen het hout of staal

Je gebruikt beter geen raamwisser. Deze zal het water in de dieperliggende oppervlakten van het reliëfglas niet meenemen waardoor je strepen en druppels krijgt.

Veel succes!

Groetjes,
Marieke

Wist je dat?

Een microvezeldoek voor glas of glanzende oppervlakten herken je aan zijn gebrek aan lusjes in de weving van de doek. Het heeft wat weg van velours of suède.

Door de dicht geweven structuur zal het geen strepen nalaten op glas. Vooral bij gestructureerd glas is het perfect om tussen het reliëf het water op te drogen zonder strepen na te laten.