5 TIPS VOOR EEN MIERENVRIJ HUIS

Een snelle gids voor een mierenvrij huis!

 1. Laat geen kruimels of voedselresten achter
  Wil je voorkomen dat mieren je huis binnendringen? Zorg er dan voor dat je geen kruimels of andere voedselresten achterlaat. In plaats daarvan, bewaar je je voedsel in luchtdichte containers. Zet zoete dingen zoals suiker en confituur uit het zicht.

 2. Gebruik kruiden en specerijen
  Houd mieren op afstand door het gebruik van kruiden en specerijen. Mieren hebben een afkeer van bepaalde geuren zoals pepermunt, kaneel, en cayennepeper.

 3. Azijn- en wateroplossing:
  Meng evenveel azijn en water en gebruik dit als een schoonmaakoplossing om mierensporen op de grond te doen verdwijnen. De geur van azijn zal de mieren in verwarring brengen. Mieren laten immers een geur spoor na daarom lopen mieren altijd perfect in een rijtje, ze volgen het geur spoor.

 4. Lok ze weg
  Plaats een mengsel van suiker en natriumbicarbonaat. De mieren zullen het meenemen naar hun kolonie, wat uiteindelijk de hele kolonie kan uitroeien. Een slimme strategie met een vleugje suiker!

 5. Kokend water
  Giet kokend water in mierennesten om ze te vernietigen. Let goed op want op stap gaan met kokend water is niet zonder gevaar. Hou kleine kinderen en huisdieren veilig uit de buurt.

Groetjes,
Marieke