Je huishouden organiseren: plan van aanpak

Een huishouden runnen is een kwestie van organiseren en plannen. Dat weten we natuurlijk allemaal. Een goed plan om een huis netjes en proper te houden is niet alleen voor ons als huishoudhulp belangrijk maar ook voor onze klanten. Als huishoudhulp krijgen we regelmatig de vraag van onze klanten of we hen kunnen helpen met het structuren van hun huishouden want niet alles kan gebeuren in de uren dat jouw huishoudhulp langskomt.

Bij thuiskomst van je gezin begint het eigenlijk helemaal opnieuw. Er wordt gekookt, er wordt gespeeld met het speelgoed, huiswerk gemaakt,…

Daarom geef ik mijn klanten de raad om hun huishouden stapsgewijs aan te pakken. Er zijn dingen die dagelijks moeten gebeuren, andere taken hoeven slechts wekelijks of maandelijks te gebeuren.

Het is heel makkelijk om volledig overweldigd te zijn in je eigen huishouden. Een plan is altijd het begin van de oplossing naar rust en controle. Ik geef in dit overzicht een aantal suggesties van wat dagelijks, wekelijks en maandelijks kan gebeuren. Let wel, dit is een leidraad. Wees niet te streng voor jezelf als je niet elke dag je lijstje kan afwerken. Alle kleine beetjes zijn goed genoeg.

Wil je hulp bij een aantal huishoudelijke taken uit het overzicht? Bekijk dan snel volgende blogartikels: