Er zijn een aantal producten die je misschien standaard in je koelkast bewaart, maar eigenlijk beter elders plaatst. Ontdek hieronder welke dat zijn!
Groenten: tomaten leg je beter niet in de koelkast. Ze verliezen op die manier veel sneller hun smaak. Ook andere vruchtgroenten zoals courgetten, aubergine en paprika's bewaar je beter op een koele plek, maar niet in de koelkast. Het is er vaak te koud. Avocado’s zijn een superfood, maar ze doen het niet zo super in de koelkast. Natuurlijk weten we allemaal dat een avocado er de ene dag onrijp uitziet en de dag erna al bedorven is. Ook hier is opeten de boodschap. In de koelkast wordt het vruchtvlees harder en is het moeilijker om er een lekkere spread mee te maken.
Fruit zoals kiwi's, meloenen, abrikozen, mango, pruimen en perziken. Opgelet, zodra je ze aangesneden hebt, horen ze wel weer thuis in de koelkast. Bepaalde bessen zoals frambozen en blauwe bessen smaken het best als ze niet te koud zijn. Lang kan je ze toch niet bewaren, dus opeten is de boodschap. Bananen hou je ook beter uit de koelkast. De kans bestaat dat ze bederven door de vochtigheid. Al deze fruitsoorten horen thuis in een fruitschaal.