#1 Stroomvreter: verwarming

Dé stroomvreter bij uitstek in de wintermaanden is de verwarming. Lees onze besparende verwarmingstips hieronder!

Regel je temperatuur in huis

Geen nood, we komen je niet vertellen dat je de verwarming best laat uitstaan en een dikke trui moet aantrekken. Je huis helemaal niet verwarmen is zelfs een slecht idee. Dit kan vocht en schimmels creëren. Niet doen dus.

Indien je een mobiele thermosstaat hebt, kan je deze zo instellen dat het enkel opwarmt wanneer je thuis bent of tussen bepaalde uren die jouw voorkeur dragen. Tijdens de nacht kan je de temperatuur automatisch verlagen. Heb je geen mobiele thermosstaat? Dan nog is het de moeite waard om de temperatuur handmatig te verlagen als je de hele dag weg bent en voor je gaat slapen.

Verwarm enkel de ruimtes die je echt nodig hebt. Zet de verwarming toe of op vriesstand in bijvoorbeeld de logeerkamer of toekomstige kinderkamer waar je momenteel geen gebruik van maakt.

Radiatorfolie

Plaats radiatorfolie achter je verwarming. Een kleine kost en te koop bij de standaard doe-het-zelfzaak. Dit zorgt ervoor dat de warmte die je verwarming geeft, niet zomaar naar buiten verdwijnt. Dit kan handig zijn bij een verwarming die geplaatst werd tegen een buiten muur die niet ten volle geïsoleerd werd. Zo gaat de warmte niet verloren!

Verwarming ontstoffen

Uiteraard is onderhoud belangrijk. In een verwarming kruipt namelijk heel wat stof.

Verlaag handmatig je verwarming
Verlaag je temperatuur naar 18°C
Zet op vriesstand voor de ruimtes die je niet gebruikt

Zet je verwarming een graad lager dan je anders zou doen.

Bij mij thuis staat deze standaard op 19°C, nu dus op 18°C.

Je zal haast geen verschil voelen, maar je verbruik is wel beduidend lager.