Welke vloerzeep gebruik je voor jouw type vloer?

We wandelen erop, de kinderen spelen erop, onze huisdieren hebben er ook wel mee te maken. Jouw vloer krijgt heel wat te verduren en dus dragen we er maar beter zorg voor. We houden onze vloer graag proper en hygiënisch. Hoe doen we dat? Welk product gebruik je nu best op welke vloer? Je komt het hier te weten!

De ene wil dat het goed ruikt en de ander gaat vooral voor de hygiënisch kant van de zaak. Of je nu kamp A of kamp B bent, wij zorgen altijd voor een schoon resultaat!

Bij klanten gebruik ik bij voorkeur vloerzeep. Aangezien ik een gevoelige huid heb en niet alles even lief is voor mijn handen, vraag ik vriendelijk voor een ecologisch of zacht alternatief. Zo help je het milieu meteen een handje. Alles hangt natuurlijk af van welke vloer de klant heeft.

Natuurstenen vloer

Gebruik nooit allesreiniger. Deze droogt je vloer uit.

Een natuurstenen vloer kenmerkt zich door de doorlaatbaarheid van het gesteente. Neem daarom vloerzeep met lijnzaadolie of andere voedende bestanddelen die je vloer extra zacht gaat voeden.

Keramische tegel

Een keramische tegel is vrij eenvoudig in onderhoud. Je kan niet zoveel verkeerd doen met een simpele allesreiniger. Toch wordt vaak vergeten dat een allesreiniger een laagje legt op je tegels.
Deze laagjes gaan zich stelselmatig opbouwen. Dit zie je niet op het eerste zicht, maar je tegel wordt veel vlugger opnieuw vuil en het resultaat van je poetswerk blijft niet lang zichtbaar.

Blijven je voetstappen zichtbaar op je tegel als je net gedweild hebt?

Strip dan de laag zeep die achterblijft. Dat doe je met heel warm water, afwasmiddel en een scheutje azijn. Let op, pas dit trucje nooit toe op natuursteen. Ben je niet zeker over jouw type vloer? Speel dan op zeker. Nat dweilen, het water aftrekken 2x herhalen en daarna droog dweilen met een nieuwe dweil.

TIP: je bent hoe dan ook beter met producten van goede kwaliteit en als het kan, koop een allesreiniger die zacht is voor de natuur!

Parket/laminaatvloer

Onthoud dan deze 3 belangrijke regels:

  • Beperk je watergebruik
  • Gebruik een speciaal product voor laminaat/aangepast product op basis van olie voor parket
  • Gebruik een vochtige goed uitgewrongen microvezeldweil

Je leest er meer over in ons artikel: laminaat en parketvloer schoonmaken

Zijn er nog vragen? Je kan ze me altijd stellen via ons contactformulier.

Veel succes!

Groetjes,

Marieke

Keramische tegel poetsen
Vloerzeep afhankelijk van je type vloer