Koffie hergebruiken in je huishouden

Koffie maakt ons niet enkel wakker in de vroege ochtend, het kan ook dienst doen voor zoveel andere dingen. Hier lees je hoe je koffie kan (her)gebruiken in je huishouden.

Heerlijke geur

Geraakt jouw huis moeilijk verlucht of heb je een hond in huis? Dan kan je jouw huis heerlijk laten ruiken met koffiebonen.

  • Doe enkele koffieboontjes in een schaaltje
  • Zet er een theelichtje in en let the magic happen

De warmte van het kaarsje helpt om de geur te verspreiden doorheen je hele huis. Het is een heel oppeppende geur die vitaliteit geeft.

Koffiegruis werkt ook goed voor geurtjes in de koelkast. Laat het verse koffiegruis even drogen en zet daarna in een potje in de koelkast. Hetzelfde kan je doen met gebruikte koffiepads.

Koffiegruis voor planten

Nadat je genoten hebt van een kopje heerlijke koffie, kan je je koffiegruis gebruiken voor een aantal slimme huishoudtrucjes.

Je planten vinden koffiegruis heel aangenaam: het bevat veel stikstof waardoor je het perfect kan gebruiken om je planten mee te bemesten. Het helpt eveneens om ongewenste bezoekers af te wenden zoals slakken en ander ongedierte. Strooi wat koffiegruis uit aan de voet van je planten, zo laten slakken ze voortaan met rust.

Koffiegruis als poetsmiddel

Als je het koffiegruis even tussen je vingers neemt voel je meteen de zanderige structuur, wat verraad dat je het even goed kan gebruiken als schuurmiddel.

Denk aan het schuren van een vuile pan of pot. Spoel je het nadien door je gootsteen, dan schuurt het meteen ook nog eens de buizen. Wees wel voorzichtig dat je genoeg water laat lopen zodat het niet hard wordt in de sifon van je gootsteen.

Geen fan van koffie? Ook met citroenen kan je heel wat in je huishouden. Ontdek het hier!

Groetjes,
Marieke