Je winterkledij opbergen

Als de lente nadert, hebben we ook in ons huishouden een heleboel spullen die een nieuwe plek nodig hebben. Alle winterjassen, dikke truien, sjaals, mutsen moeten een plaatsje vinden om de periode die komt te overbruggen. Alles in je kast laten liggen is niet altijd de beste oplossing en het draagt al zeker niet bij aan ons zomers humeur.

Tip: Een van de vele opties die je kan overwegen is om de kledij op te bergen in vacuümzakken. Die hebben heel wat voordelen en zijn vooral ruimtebesparend want winterkledij is vooral dik en fluffy.

Een vacuümzak zal je kledij ontdoen van de luchtbarrière en zal je kledij dus veel minder volumineus maken. Weet wel dat deze zakken best prijzig kunnen zijn. We geven dus graag enkele alternatieve tips om je winterkledij netjes op te bergen:

  • Zorg dat je kledij proper is. Is dat niet het geval, dan is het altijd beter om alles eerst eens te wassen en grondig te laten drogen. Dit bespaart je tijd en frustratie wanneer de herfst voor de deur staat.

  • Bekijk of je de kledij kan opbergen in een zak of een opbergbox en bewaren in een niet vochtige ruimte. Let wel, kledij die je bewaart in een afgesloten doos kan vaak heel vlug muf gaan ruiken. Let op met het toevoegen van extra geurzakjes. Deze kunnen door vocht een heel ander effect creëren zoals schimmel, vlekken of een veel te sterke geur.

  • Probeer om je kledij zo smal mogelijk op te vouwen en netjes op te bergen.

  • Sorteer je kledij zodat je makkelijk in het volgende seizoen een onderscheid kan maken tussen herfst en winterkledij. Het wordt immers niet onmiddellijk -5 graden celsius.

  • Steek je alles simpelweg in dozen? Label deze dan zodat je weet wat er in zit en van wie de kledij is. Dat helpt het zoeken naar de toch zo zachte warme trui als het eenmaal afkoelt.

  • Berg niet alles op want ook op een zomeravond kan het nog behoorlijk afkoelen.

Heb je zelf nog goeie tips? Laat het zeker weten via ons contactformulier.

Groetjes,
Marieke