Groene aanslag op terras verwijderen

11/05/2021 - 09:51

Ik hoor het je denken… welk product kan ik in hemelsnaam gebruiken om groene aanslag te verwijderen op mijn terras? Familiehulp dienstencheques denkt aan het milieu en zoekt graag naar ecologische oplossingen om een stralend effect te creëren. Daarbij staat onze veiligheid en die van onze klanten voorop.

Misschien komt het gebruik van bleekwater bij je op. Hoewel dit een goede kanshebber is, is het gebruik van bleekwater niet zonder risico. Je kan er brandwonden door oplopen en het product kan schade toebrengen aan materialen. Wij geven jou een aantal ecologische en veilige tips waarmee je dit klusje kan klaren.

Het liefst verwijderen we de groene aanslag zonder uren te moeten staan schuren. Gebruik daarom waspoeder… Je hoort het goed, waspoeder voor je witte was. De grove korrels helpen je om een schuureffect te creëren zonder je spieren al te veel te moeten belasten. Ook de zeep in je waspoeder helpt om je groene aanslag los te weken en de natriumbicarbonaat heeft een blekend effect. Gecombineerd met warm water is het klusje snel geklaard. Gebruik altijd warm water, zo kan je makkelijk het groen losweken van de ondergrond en het scheelt een hoop werk. Een hogedruk gebruik je beter niet. Het maakt je tegel namelijk poreus waardoor er nog meer groene aanslag ontwikkeld wordt. Maak je tegels eerst nat, strooi wat waspoeder op je terras en schuur licht met een borstel. Spoel alles goed af.

Gebruik in geen geval een hogedrukreiniger op een houten terras. Je loop het risico de vezels van het hout kapot te maken waardoor de groene aanslag zich alleen maar meer hecht. Gebruik voor een houten terras 2 eetlepels bruine zeep in een emmer met warm water. Een tweede tip is 50 gram sodakristallen oplossen 1 liter water. En schuren maar!

Zo is je terras in een mum van tijd weer aperitief-proof! :-)

Groetjes,

Marieke

Groene aanslag op terras verwijderen
Waspoeder voor verwijderen groene aanslag terras
Groene aanslag verwijderen op terras
Terras schuren

Nood aan huishoudelijke ondersteuning?

Hier vind je alle info!