Groene aanslag op terras verwijderen

Welk product kan je gebruiken om groene aanslag te verwijderen op je terras? Familiehulp dienstencheques denkt aan het milieu en zoekt graag naar ecologische oplossingen om een stralend effect te creëren. Daarbij staat onze veiligheid en die van onze klanten voorop.

Groene aanslag op terras verwijderenGroene aanslag op terras verwijderenGroene aanslag op terras verwijderenGroene aanslag op terras verwijderenGroene aanslag op terras verwijderenGroene aanslag op terras verwijderen

Misschien komt het gebruik van bleekwater bij je op. Hoewel dit een goede kanshebber is, is het gebruik van bleekwater niet zonder risico. Je kan er brandwonden door oplopen en het product kan schade toebrengen aan materialen. Wij geven jou een aantal ecologische en veilige tips waarmee je dit klusje kan klaren.

Gebruik waspoeder

Het liefst verwijderen we de groene aanslag zonder uren te moeten staan schuren. Gebruik daarom waspoeder… Je hoort het goed, waspoeder voor je witte was. De grove korrels helpen je om een schuureffect te creëren zonder je spieren al te veel te moeten belasten. Ook de zeep in je waspoeder helpt om de groene aanslag los te weken en het natriumbicarbonaat heeft een blekend effect.

Gecombineerd met warm water is het klusje snel geklaard. Gebruik altijd warm water, zo kan je makkelijk het groen losweken van de ondergrond en het scheelt een hoop werk. Een hogedruk gebruik je beter niet. Het maakt je tegel namelijk poreus waardoor er nog meer groene aanslag ontwikkeld wordt.

Zoals hierboven weergegeven wordt: maak je tegels eerst nat, strooi wat waspoeder op je terras en schuur licht met een borstel. Spoel nadien alles goed af.

Houten terras

Gebruik in geen geval een hogedrukreiniger op een houten terras. Je loop het risico de vezels van het hout kapot te maken waardoor de groene aanslag zich alleen maar meer hecht. Gebruik voor een houten terras twee eetlepels bruine zeep in een emmer met warm water. Een tweede tip is 50 gram sodakristallen oplossen 1 liter water. En schuren maar!

Zo is je terras in een mum van tijd weer aperitief-proof! :-)

Veel succes!

Groetjes,

Marieke

Groene aanslag op terras verwijderen
Groene aanslag op terras verwijderen
Groene aanslag op terras verwijderen