Beslagen autoruiten

Je kent het ongetwijfeld: je bent vertrekkensklaar, maar ziet geen steek door de ramen van je auto. Blazers op maximum en wachten maar… Condens is een heel vervelend gevolg van koude temperaturen en vochtige lucht. Als je dacht dat je er niets aan kan doen, dan heb je het mis. De oplossing is eenvoudig. Ik leg het je uit.

Autoruiten poetsen

Je autoruiten poetsen is belangrijker dan je denkt, niet alleen vanbuiten, maar zeker ook vanbinnen. Door je ruit langs de binnenkant voldoende schoon te houden, zal deze minder snel aandampen. Je adem (en andere lucht van buiten) vormen een onzichtbaar laagje vuil op je ramen waar de damp zich makkelijk aan vastkleeft. Wanneer je dat laagje vuil regelmatig wegpoetst, heeft de damp minder kans om zich vast te zetten.

Je gebruikt hiervoor best een propere, vochtige doek en eventueel een glasreiniger (niet verplicht). Probeer strepen te vermijden.

Verder zorg je er best voor dat de luchthappers (onderaan de voorruit) die zorgen voor de aanvoer van verse lucht vrij zijn van vuil en bladeren zodat de luchtaanvoer niet verstopt geraakt. Doe zeker af en toe je motorkap open want bladeren hopen zich wel eens op in de motorruimte.

Tip: zet je verwarming aan in combinatie met je airco. Airco onttrekt vocht uit de lucht en zorgt voor droge lucht waardoor je ramen sneller zullen ontwasemen.

Weeral wat tijd gewonnen in de drukke ochtendrush! :)

Succes ermee!

Groetjes,
Marieke

Autoruiten vanbuiten én vanbinnen poetsen met propere vochtige doek en glasreiniger (optioneel)

Motorruimte vrijhouden van vuil en bladeren

Verwarming én airco aanzetten