Tips en tricks om je bbq schoon te maken

21/05/2021 - 16:14

Enkele praktische tips en tricks zodat je barbecue weer blinkt voor het volgende barbecuefeestje.

De temperaturen stijgen langzaam maar zeker en dat betekent maar 1 ding: het bbq-seizoen is geopend! Niets leuker dan een gezellig barbecuefeestje, tot het tijd is voor de grote opkuis. Het reinigen van je barbecue is geen leuk werkje. Een eerste hulpmiddel is het aanschaffen van een professionele barbecueborstel, maar geef toe... Wie heeft dat standaard in huis?

Er bestaan enkele simpele en effectieve trucjes, waarmee je hetzelfde resultaat bereikt en waarmee je bbq in een mum van tijd opnieuw blinkt:

  1. Gebruik een ui of citroen als het rooster nog warm is. Wrijf het rooster ermee in en alle vuil komt los. Daarna kan je makkelijk met afwasmiddel en water aan de slag.
  2. Is het barbecuerooster al afgekoeld? Wikkel het dan in een oude krant en maak deze goed nat. Na een nachtje weken zal je zien dat het rooster heel makkelijk proper kan gemaakt worden.
  3. Leg het barbecuerooster een nachtje in het gras en laat de ochtenddauw zijn werk doen. Het vuil komt er de volgende dag net zo makkelijk af!
  4. Een propje aluminiumfolie kan ook wonderen doen. Wrijf het over het vuile rooster en haal zo de aangekoekte voedselresten er makkelijk af.

Ziezo, laat de zomer maar komen!

Groetjes,

Marieke

Nood aan huishoudelijke ondersteuning?

Hier vind je alle info!