Streepvrije ramen

06/07/2021 - 14:08

Je mag dan nog zo goed gepoetst hebben, als je ramen vuil zijn, dan is je huis gewoon niet proper. Met kleine kinderen of huisdieren is dat natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Geloof me, het gebeurde hier ook als ze klein waren en het gebeurt nog. Terwijl ik buiten de ramen poets, staan ze binnen met hun neus tegen het net gepoetste raam te kijken. Tja “you win some you, lose some”. Hoe krijg je nu echt dat streeploos resultaat? Ik lijst even een aantal dingen voor je op.

Een goede trekker

Goed materiaal is reeds het halve werk! Zonder goede trekker ben je hopeloos verloren.

Tip: voor grote raampartijen gebruik je best een grotere trekker. Dit bespaart enkele belastende polsbewegingen en is bijgevolg meer ergonomisch.

Ontvet je ramen

2 druppels vaatwasmiddel in lauw water en je ramen zien er terug stralend uit. Tip: gebruik altijd lauw water. Als je in de winter je ramen poetst, kan je door de temperatuurverschillen binnen en buiten schade veroorzaken aan het raam. Daardoor kan één kant van het raam uitzetten en kan je raam barsten als er druk op komt. Denk maar aan een schuifraam dat je iets te hard dichtslaat.

Let op met het gebruik van azijn. Indien je azijn gebruikt, kies dan voor een scheutje. Ik kies er zelf voor om geen azijn te gebruiken aangezien azijn een zuur is en het rubber dat je raam beschermt niet tegen zuren kan. Daarom gebruiken we bij Familiehulp dienstencheques maar een heel klein beetje azijn als de klant het wenst. Indien je het verdunt met lauw water, is het verwaarloosbaar.

De droge zones

Droge zones creëren is dé tip voor streepvrije ramen.

  • Zeep je raam eerst goed in samen met de omlijsting.
  • Wacht een paar seconden zodat je product tijd heeft om in te werken.
  • Daarna neem je een droge microvezeldoek en creëer je een droge zone aan de bovenkant en aan de zijkanten van het raam. Waarom doen we dit? Wanneer je aftrekt van aan de bovenkant of vanaf de zijkant, krijg je strepen omdat het daar te nat is en je trekker niet alles kan meenemen. Wanneer je droge zones creëert, voorkom je druppels van bovenaf en strepen aan de zijkant!
  • Als afwerking ga je het beste met een droge microvezeldoek lang de randen van je raam. Vergeet zeker de omlijsting niet! Nog eventjes de raamdorpels meenemen en klaar!

Blinkende ramen en een proper huis. Wat kunnen we nog meer wensen?

Groetjes,
Marieke

[streepvrije ramen]
[droge zones creëren]
streepvrije ramen

Een goede trekker

Ontvet je ramen

Creëer droge zones