Je matras schoonmaken: zo doe je het

27/08/2021 - 16:33

Wist je dat het regelmatig reinigen van je matras de levensduur ervan verlengt? Je matras poetsen is wellicht het laatste waar je aan denkt wanneer je denkt aan je knusse bed, maar toch is het niet onbelangrijk. Het verjaagt huisstofmijt en ander ongedierte en het is goed voor onze gezondheid. Een ander voordeel: het is werkelijk heel simpel en snel geregeld.

Maak je bed eerst en vooral 's morgens niet onmiddellijk op, maar geef je matras de tijd om te drogen. Je weet en ziet het misschien niet, maar we verliezen liters vocht 's nachts. Af en toe reinigen is dus absoluut belangrijk. Hoe ga je te werk?

  • Keer je matras indien mogelijk driemaandelijks om. Dit doe je niet alleen door de bovenkant en de onderkant te wisselen, maar ook het voeteneinde naar de voorkant te brengen. Zo word je matras langs beide kanten regelmatig verlucht. Door beide kanten te gebruiken, zal je matras langer meegaan.
  • Je matras schoonmaken kan op 2 manieren:
    • Strooi wat sodakristallen over je matras. Laat een uurtje intrekken en verwijder. Stofzuig daarna je matras en strijk indien gewenst met je stroomstrijkijzer. Zo ben je zeker dat alle bacteriën gedood zijn.
    • Strooi een kleine hoeveelheid natriumbicarbonaat over je matras en laat een half uurtje intrekken. Stofzuig daarna op. Het natriumbicarbonaat zal vieze geurtjes opnemen en verwijderen.
  • Heb je hier geen tijd voor, dan kan je matras stofzuigen ook al heel helpend zijn. Het stofzuigen zal het grootste deel van alles wat zich aan de oppervlakte bevindt, verwijderen.

Als je deze tips goed opvolgt, kom je al heel ver!

Succes!

Groetjes,
Marieke