Dierenhaar verwijderen

06/07/2021 - 13:13

We zien ze graag, onze trouwe viervoeters en hebben ze graag dichtbij. Ze geven ons liefde, vriendschap, gezelligheid en… haar. Haar op je tapijt, op de vloer, op je stoffen zetel. Wij hebben voor jou de ideale tip om dat probleem op te lossen. Zo hou je meer tijd over om te knuffelen met je favoriete huisdier in een haarvrije zetel.

De combinatie van een stoffen zetel, tapijt en dierenhaar is niet ideaal. We kunnen alles stofzuigen, maar daarmee krijg je lang niet alles weg. (Tip: sommige stofzuigers zijn voorzien van een speciale borstel die helpt om alles te verwijderen)

Als huishoudhulp gebruiken wij natuurlijk het materiaal van onze klanten en zoeken alternatieven zonder onze klanten op kosten te jagen.

Voor het verwijderen van haar in de zetel is er een simpel maar zeer effectief trucje. Neem een microvezeldoek en maak een beetje vochtig met bv. een plantenspuit. Je kan de doek ook helemaal nat maken en heel goed uitwringen. Een microvezeldoek neemt heel veel stof op. Het trekt als het ware stof aan. Door al die kleine lusjes houdt het ook heel goed vuil, stof of haar vast in zijn vezels. Ga vervolgens in cirkelvormige bewegingen over je zetel.

De cirkelvormige beweging is heel belangrijk in dit proces. Je vervilt het haar, waardoor het aan elkaar gaat klitten. Op deze manier zal je grote plukken haar van je zetel kunnen trekken.

Een tapijt kan je op dezelfde manier aanpakken, al zal je snel ontmoedigd raken als je het volledige tapijt moet schoonwrijven met een microvezeldoek. Wij hebben een betere en ergonomische oplossing. Terwijl je aan het dweilen bent, kan je net zo goed het tapijt meenemen. Na het dweilen is het rubber of de schuimband van onze trekker nat. Ga met een natte trekker over het tapijt. Je zal al het haar meetrekken uit de vezels van je tapijt. Et voilà: een haarvrij huis is nog veel makkelijker dan je dacht!

Groetjes,
Marieke

Ps: onderstaande foto's werden specifiek genomen voor dit blogartikel. We vragen huisdieren zoveel mogelijk onder te brengen in een afgesloten ruimte als jouw huishoudhulp langskomt.

[haar van huisdieren verwijderen]
[haar van huisdieren verwijderen 3]
Dierenhaar verwijderen